Do ti heshtė kritikėt
2 posters
Faqja 1 e 1
Do ti heshtė kritikėt
Do ti heshtė kritikėt
Luan Krasniqi po vazhdon pėrgatitjet pėr meēin e radhės kundėr Alexandėr Dimitrenkos.
Faza e nxehtė e pėrgatitjeve pėr Luan Krasniqin ka filluar. Tash e gjashtė javė, boksieri kosovar po vazhdon pėrgatitjet me trajnerin Valentin Silaghi, pėr duelin e tij tė radhės.
Mė 28 nėntor nė Oberhausen, boksieri me prejardhje nga Juniku do t'i kryqėzojė sėrish dorėzat me boksierin ukrainas, Alexandėr Dimitrenko, nga i cili u mposht vitin e kaluar, me nokaut teknik.
38-vjeēari nė njė intervistė dhėnė uebfaqės gjermane Schwarzwaelder-bote.de, ka thėnė se kėtė rimeē e ka pritur qe njė kohė tė gjatė. Ai thotė se me 28 nėntor do t'i heshtė tė gjitha ata qė kanė menduar se karriera e tij ka marrė fund.
Junikasi synon qė sėrish tė luftojė pėr titullin e kampionit tė botės, derisa pėrballė dėshiron tė ketė njėrin nga vėllezėrit Vitali e Wladimir Klitschko.
Z. Krasniqi, si jeni? Si po e ndieni veten?
Krasniqi: Jam mjaft mirė. Natyrisht se po e ndiej veten mirė. Si fizikisht, ashtu edhe mentalisht. Jam tejet i motivuar.
Pėr duelin e radhės kundėr Alexandėr Dimitrenkos?
Krasniqi: Po. Jam detyruar tė pres gjatė pėr duelin e kthimit. Gjashtė herė jam pėrgatitur si duhet dhe gjashtė herė nuk ėshtė zhvilluar dueli. Tani mė nė fund erdhi momenti. Kam njė gjė pėr tė korrigjuar.
Ēfarė saktėsisht? Po flisni pėr humbjen e pėsuar nė Dussedldorf, mė 15 nėntor tė vitit 2008?
Krasniqi: Po. Kam qenė tejet i pėrgatitur pėr kėtė duel, kam udhėhequr me pikė dhe pėsova njė humbje tė pafat. E dėshiroj mundėsinė e dytė, ngase dėshiroj t'i dėshmojė vetes dhe tė gjithė kritikėve tė mi - jo, mė mirė tė them, do t'u dėshmoj - se jam mė i mirė dhe se kėtė herė do ta fitoj duelin.
Keni tashmė 38 vjet. Ēfarė ju bėn kaq tė sigurt?
Krasniqi: Trupi im nuk ėshtė dėmtuar. Jam kujdesur pėr tė gjatė gjithė karrierės time, kujdesem qė tė rikuperojė tė gjitha lėndimet e mia pėr aq kohė sa ka nevojė. Sa i pėrket fituesit tim, gjatė javėve tė kaluara, jam befasuar pėr tė mirė. Krahas kėsaj, jam tejet i nxehtė dhe nuk kam se ēfarė tė humb. Trysnia ėshtė mbi supet e Dimtrenkos.
Si duket kjo trysni?
Krasniqi: Ai duhet tė fitojė, ngase nė tė kundėrtėn, ai pėr njė kohė do tė humbė gjasat pėr titullin e kampionit botėror. Unė nė ring nuk kam se ēfarė tė humb.
Kritikėt thonė se Krasniqi duhet t'i jep fund karrierės, se ėshtė i moshuar, se ka mjaft para. Cila ėshtė pėrgjigjja juaj ndaj tyre?
Krasniqi: Mosha nuk luan ndonjė rol, bėhet fjalė pėr aftėsitė. Do t'ua dėshmoj tė gjithėve. Ėshtė e saktė: kam mjaft para, kam qenė mjaft i suksesshėm, kam qenė kampion i Evropės dhe nė vitin 2005 kam luftuar pėr titullin e kampionit tė botės. Ky titull mbetet edhe mė tutje ėndrra ime.
Vėrtet? Edhe njė herė tė boksoni pėr titullin e kampionit tė botės?
Krasniqi: Natyrisht, pėr kėtė arsye dėshiroj qė tė mposht Dimitrenkon. Dėshiroj qė tė luftoj edhe njė herė pėr titullin e kampionit tė botės, mė sė miri kundėr njėrit prej vėllezėrve Klitschko. Vetėm ata qė kanė ėndrra, kanė edhe synime.
Dukeni tejet i sigurt, me vetėbesim. Si e shpjegoni kėtė, pasi qė sė fundi pėsuat mjaft humbje?
Krasniqi: Ngase po e ndiej veten mjaft mirė, kėtu nė Rottweil. Kam pėrjetuar tė gjitha ngritjet dhe rėniet dhe kam mėsuar shumė nga ato. Pėr mua po kujdeset njė ekip i mrekullueshėm sportiv, i pėrbėrė nga Valetin Silaghi, Volker Grill dhe Firat Arslan. Krahas kėsaj, familja dhe Zoti po mė japin fuqinė, qė tė mundohem pėr ēdo ditė nė trening.
Re: Do ti heshtė kritikėt
KA me fitu
argjend- V.I.P
- Numri i postimeve : 681
Registration date : 27/10/2009
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi